Στην ημερίδα της ΔΕΥΑΜΒ για το νερό στο Δημαρχείο Βόλου, στις14/12/12, η τότε διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κολιού τονίζει ιδιαίτερα ότι η Αγριά και η Αγχίαλος πίνουν νερό χωρίς μικρόβια σε αντίθεση με τα χωριά του Πηλίου που επειδή δεν χλωριώνονται τα νερά τους καταπίνουν κάτι λίγα. Αυτονόητο συμπέρασμα: οι Αγριώτες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι σε ότι αφορά το πόσιμο νερό. Αμ δε!
Τον επόμενο Ιούλη ανιχνεύεται στο πόσιμο νερό της Αγριάς υδράργυρος. Συναγερμός από την ΔΕΥΑΜΒ και προτροπή να προμηθεύεται ο κόσμος νερό από τις δημόσιες βρύσες που ευτυχώς υπάρχουν ακόμη στο χωριό. Μετά από διάφορες υδραυλικές διευθετήσεις ανάβει το πράσινο για να γυρίσουν οι Αγριώτες στις βρύσες των σπιτιών τους χωρίς καμιά σκοτούρα. Αμ δε!
Ενάμιση μήνα αργότερα η ΔΕΥΑΜΒ ξαναστέλνει τους Αγριώτες στις δημόσιες βρύσες γιατί η υγεία τους απειλείται αυτή τη φορά από βενζόλιο που ανιχνεύεται στο πόσιμο νερό. Μετά από μερικές μέρες με ανακοίνωσή της, ανάβει πράσινο στη χρήση του πόσιμου νερού στα σπίτια και καθησυχάζει την κοινή γνώμη. Αμ δε!
Στα μέσα του Οκτώβρη ανιχνεύεται αρσενικό (παλιός γνώριμος στην Αγριά) και γίνεται χαμός... Αφού ο κόσμος ενημερώνεται από την ΔΕΥΑΜΒ ότι μόνο το εμφιαλωμένο νερό θα τον γλυτώσει, γίνονται απανωτές μετρήσεις για να αποδειχτεί τελικά ότι το αρσενικό είναι κάτω από τα επιτρεπτά όρια. Οι αρχικές φαίνεται να ήταν λάθος - ούτε γάτα ούτε ζημιά για την κοινωνική αναστάτωση που προκλήθηκε - και οι κάτοικοι καλούνται να πίνουν άφοβα το νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους. Και να εφησυχάζουν προφανώς... Αμ δε;
Πηγή: watervolo.blogspot.gr